Økologimærke

 

Kostordningen 

Forældrene i Silkeborg kommune stemmer om kostordning hvert andet år. De sidste år har Askehuset haft kostordning. Prisen på dette kan findes på Silkeborg kommunes hjemmeside.

I Askehuset tilbyder vi en helkostordning bestående af morgenmad, frokost og to mellemmåltider, vi servere vand til maden. Thomas som er ansat i køkkenet serverer økologisk mad i det omfang det er praktisk og økonomisk muligt. Vi har sølvmærket i økologi som betyder, at mindst 60 % af maden er økologisk.

Der lægges vægt på at give børnene en varieret, sund og velsmagende mad, hvor alle har mulighed for at blive mætte af noget af det, der er på bordet. Alle spiser det samme, men dog tages der individuelle hensyn til fx de mindste vuggestuebørns behov for specialkost (grød mv.) samt hensyn til allergier og religion. Dette kan aftales med de voksne og Thomas i køkkenet.

Der vil være turmadpakker til de grupper af børn, der tager ud af huset.

Vi forsøger at inddrage børnene i madlavningen så vidt det er muligt og gør hvad vi kan for at skabe en god madkultur, hvor alle børn får en god oplevelse med maden, smager noget nyt ind imellem og hjælper til, hvor de kan. Her er de voksne i høj grad med som rollemodeller og sørger for at smage, motivere og i det hele taget bidrage til den gode stemning ved bordet. Det forventer vi også, at forældrene bakker op om derhjemme. Det gør det nemmere for børnene hvis de er vant til at smage nyt en gang imellem.


Madplan


Morgenmad

•Havregryn eller havregrød med mælk

•Mælk

Formiddagsmad

•Brød og grønsagsstave

Frokost

•1 eller 2 dage med suppe med brød til eller grød

•1 dag med varm mad

•2 eller 3 dage med rugbrød og forskelligt pålæg og med noget grønt og noget lunt til

•1 – 2 gange om måneden: Restebuffet

Eftermiddagsmad

•Frugt og brød

 

Smiley-ordningen

Siden 2001 har smiley-ordningen gjort det nemt for forbrugerne at finde de butikker mm., der har bedst styr på fødevarereglerne.

Kontrolrapport for køkkenet i Askehuset

 

Øvrige link 

www.altomkost.dk