Askehusets grund er på knap en hektar, næsten 10.000 kvm. med en lille skov i bunden.

På legepladsen er der et område, hvor børnehavens regnvand løber ud i et vand/mudderhul, og det er et af børnenes yndlingssteder. Vi har flere forskellige bålpladser udenfor og de bliver brugt flittigt. På legepladsen er der rig mulighed for at lege med naturens materialer og elementer. Der bliver leget med sand, jord, mudder, pinde, blade og vi bruger tid på at finde smådyr til vores terrarier.

På legepladsen er der mange muligheder. Der er gynger, rutsjebaner, sheltere, legehuse, bakker til at løbe op og ned af, træer til at klatre i, græs til leg og boldspil. Legepladsen er indrettet så alle har muligheder for at bevæge sig, og få styrket sin krop og motorik. Vi har en asfalteret cykel-/mooncar-bane som bliver flittigt brugt af alle.

Vores træværksted indgår ofte i vores udeaktiviteter. Her har børnene mulighed for at arbejde med træ og save og slå søm i. Hvis det er meget koldt, er det også her vi spiser vores eftermiddagsmad.

Vuggestuen har deres egen lille legeplads som er indhegnet. Denne del er specielt indrettet med hensyn til de mindre børns behov. Her er blandt andet en meget stor sandkasse, små legehuse, plateauer til sandkassebagning og stolper i forskellige niveauer til balancegang. Vi har også en stor gynge og en rutsjebane.

Vi er meget glade for at være udenfor i Askehuset, og er ude i næsten al slags vejr. Alle børnehavebørn kommer ud hver dag, mellem kl. 12.30 - 14.00. Der udover tit om formiddagen og eftermiddag.

Det er vigtigt, at børnene altid har tøj nok med og på, og husk skiftetøj.