Vinter

Tøj
Giv barnet tøj på, der kan tåle at blive beskidt. Tænk på, at vi er ude i alt slags vejr. Godt regntøj, termotøj og gummistøvler er uundværlige. Hav altid to sæt skiftetøj liggende i børnehaven. Alle børn har en ekstra kasse, hvor I kan have skiftetøj liggende. Vær opmærksom på, at der altid er tørt tøj til dagen efter. Både for jeres og vores skyld, vil vi gerne have, at I skriver navn i børnenes tøj. I bedes hjælpe børnene med at holde orden i garderoben. Hæng tøjet på plads og sæt støvlerne som anvist. Ca. hver fredag bedes i tømme garderoberne, så de kan blive rengjort.

Da vi prioriterer nærværet og fordybelsen med børnene, kan I ikke forvente, at vi hjælper med at lede efter tøj og sko, der er blevet væk.

Sygdom
Vi modtager ikke syge børn. Som hovedregel skal børnene kunne klare en almindelig dag i børnehaven. Vi har et tæt samarbejde med Bryrup Lægepraksis, som vi kontakter i tvivlstilfælde. I tilfælde af uheld her i børnehaven kontakter vi altid forældrene, men det kan ske, at vi ikke kan få kontakt med jer, og i disse situationer vil det være Bryrup Lægepraksis, vi henvender os til. 

Se Sundhedsstyrelsens folder omkring børnesygedomme og fremmøde i institution.

Holder barnet fri
Vi vil gerne vide besked senest kl. 9, hvis jeres barn af en eller anden grund ikke kommer i børnehave. Sygemeldinger og andet fravær meldes via DayCare.

Legetøj
Vi har legetøjsdag om fredagen, hvor børnene gerne må have deres eget legetøj med. Vær opmærksom på, at andre børn også leger med det medbragte legetøj. Det er jer som forældre og ikke personalet, der har ansvaret for legetøjet. Nogle gange indfører de enkelte stuer perioder, hvor børnene ikke må have legetøj med - ganske som december og januar måned altid er legetøjsfrie perioder.

Cykler
Børnene har ikke mulighed for at cykle på deres egne cykler på legepladsen. Vi vil ikke have rulleskøjter på legepladsen.

Fødselsdage
Vi fejrer fælles fødselsdag ca. en gang om måneden. Disse dage emmer hele børnehaven af fødselsdag. Vi har flag, fællessamling, gaveudlevering og fællessang. Fødselarerne medbringer alle noget mad til festen efter aftale med børnehaven - f.eks. pølsehorn, grønsager, pizzasnegle og muffins.

Ferielukning

Se flere oplysninger på Silkeborg Kommunes hjemmeside.

DAGSRYTMEN I BØRNEHAVEN 

  • Børnehaven åbner kl. 6.15. Klokken 6.30 til 7.15 er der mulighed for at spise børnehavens morgenmad i cafeen.
    Efter morgenmaden leger børnene, og måske startes der mindre aktiviteter op.
  • Kl. ca. 9.30 samler vi børnene til gulerødder/frugt, hvor vi hygger, synger, leger og snakker. Derefter startes de større aktiviteter op, som fortsætter til kl. 11.00, hvor det er tid til madpakker.
  • Efter frokost er størsteparten af børnene ude på legepladsen, og nogle af de yngste får sig en tiltrængt lur.
  • Kl. 14.00 samles grupperne indenfor eller udenfor og får frugt samt brød, og så leges der videre indtil børnene hentes.

Dette er dagsrytmen hjemme i børnehaven, men meget ofte er vi på tur og der er dagligdagen ikke helt så opdelt som, når vi er hjemme.